Vil du arrangere egen visning av filmen om Kongoveteranene?

Planer om fagdag, eller samlingspunkt i 2023? Filmen om Kongoveteranene kan være et godt utgangspunkt for å møtes, for å diskutere og for å lære.

Film åpner opp for refleksjon og samtale på en helt egen måte og filmen om de norske FN-veteranene som var i Kongo på 1960-tallet er både tankevekkende og lærerik. Her får dere innblikk i en helt unik FN-operasjon og hører om hva det kostet for mange nordmenn som dro i tjeneste for FN og freden.

Hva innebærer en eksklusiv visning

Vi har god erfaring med å tilby eksklusive kino-visninger av filmene våre, både for lokallag, arbeidsplasser og foreninger. Dette er visninger som foregår i kinosalen og hvor du kan invitere en eksklusiv gruppe til å kommer sammen for å se filmen. Det settes av tid i kinorommet i etterkant av filmen som dere kan benytte som dere vil. Mange ønsker å bruke tiden til å reflektere sammen eller presentere annet faglig påfyll, enten gjennom eksterne fagpersoner eller resurser innad i eget miljø.

  • Det må være minst 50 publikummere tilstede for at kinoen åpner salen for billettsalg til vanlig kinopris. Det vil si at dere må kjøpe minst 50 billetter til visningen og ellers betaler pr hodet for alle over 50 stykk.
  • Du som arrangør og initiativtager, står fritt til å planlegge og fylle tiden i etterkant av visningen med faglig innhold. ca 30-40 min.

Hvordan komme i gang?

Dersom du ønsker å arrangere en eksklusiv visning av Kongoveteranene så tar du kontakt med oss. Vi booker kinoen for deg og kan hjelpe med råd og tips til faglig ramme dersom det er ønskelig.

Kontakt produsent Erik Martiniussen på: virvelfilm@gmail.com

Kongoveteranene ut til halvannen million TV-seere

Dokumentarfilmen om de dramatiske opplevelsene til de norske Kongoveteranene kommer på Altibox.

Dokumentarfilm om de norske FN-veteranene som var i Kongo på 60-tallet, kommer på Altibox fra 5. januar 2023. Det skjer etter flere spesialvisninger på kino rundt om i landet.

«Jeg møtte stengte dører både hos NFI og Viken filmsenter. Men filmen har ikke vært til å stoppe. Jeg vil først og fremst takke veteranene som har stilt opp med sine historier og gjort denne filmen mulig. Videre vil jeg takke Fritt Ord som har støttet filmen fra start til slutt», sier Martiniussen, og legger til: «Jeg er stolt og glad for at filmen nå kommer på Altibox. Det var flere om beinet, men Altibox viste fra start størst interesse.»

Omtale i Dagsavisen: Følg linken.

Omtale i Rushprint:

Siste sjanse til å se Kongoveteranene på kino

Onsdag 7. desember får du unik mulighet til å se Kongoveteranene på kino. Da setter vil filmen opp på Vega Scene i Oslo kl. 16:00. Etter å ha blitt vist over hele landet, vender altså Kongoveteranene tilbake til der det hele startet med premiere i høst. Til Vega Scene kommer også regissør Erik Martiniussen for å snakke om filmen, og det blir en mulighet for å stille spørsmål. Billetter kan bestilles her:

https://www.vegascene.no/film/UAV20225113?fbclid=IwAR3dJ8gkZ8HvPIyTLT74FhcoNygn6-EULVf1Rum9PvBhB3Izf5rtVEvVd9g

© http://www.sebastiandahl.com, Creative Commons BY-NC-SA

Flott visning i Trondheim

Endelig var det tid for visning av Kongoveteranene på Cinemateket i Trondheim.

Det ble en flott opplevelse med mange folk i salen. Etter filmen intervjuet Snorre Valen Kongoveteran Tore Holm og regissør Erik Martiniussen. I salen satt også Atle Granli, sønn av Kongoveteran, som fikk besvart noen spørsmål om hva slags FN-tjeneeste faren hadde hatt i Kongo. Få av Kongoveteranene har fortalt detaljert om hva de var med på. Jobben med å nøste opp historiene pågår fortsatt i mange berørte familier.

Nordic/ Docs

Det ble en fin visning av Kongoveteranene under Nordic/ Docs i Fredrikstad i dag. En fullsatt sal var begeistret for filmen og stilte mange spørsmål om Kongo-operasjonen og om filmen.

Festivalsjef Paul Renè Roestad ledet samtalen med regissør og produsent Erik Martiniussen. Onsdag 16. november kl. 19:00 er det klart for visning på Charlie Filmsenter i Porsgrunn. Alle foto: Sara E. R. Lockertsen.

Her vises Kongoveteranene

Det er planlagt flere visninger av Kongoveteranene nå i november. Under følger en oversikt med lenke til billettslag.

13. NOVEMBER: Fredrikstad kino (Nordic/ Docs) kl. 14:00: https://www.nordicdocs.no/program/kongoveteranene

16. NOVEMBER: Porsgrunn kino kl. 19:00: https://charlie.no/film/kongoveteranene/

17. NOVEMBER: Ørlandet kultursenter kl. 19:30: https://orlandkultursenter.no/kongoveteranene-dxm22062701/?cw-movie-info-from=2022-11-17

22. NOVEMBER: Trondheim (Cinemateket): kl. 19:00: https://cinemateket-trondheim.no/2022-host/kongoveteranene/

Filmen reiser til Nordic / Docs og Fredrikstad

Kongoveteranene er valgt ut til konkurranseprogrammet til Nordic/ Docs. Dette er en av Norges største festivaler for dokumentarfilm og går av stabelen i Fredrikstad i uka som kommer. Dette er en stor fjær i hatten for filmen og hele teamet. Det betyr at visningen i Fredrikstad den 15. november avlyses. I stedet vises filmen under Nordic /Docs på Fredrikstad kino søndag 13. november kl. 14:00! Her koster billetten bare 50 kroner! Jeg skal selv introdusere filmen og alle er velkommen.

Billetter kan bestilles via denne linken!

Få med deg høstens viktigste kinofilm!

Hurra! Høstens viktigste kinofilm reiser videre! Førstkommende mandag vises Kongoveteranene på Hamar kino, på selveste FN-dagen. Der blir det regissør-besøk og intervju med en av veteranene som var i Kongo i 1961. Filmen reiser videre til Fredrikstad den 13. november (ikke 15. november!), der jeg selvfølgelig også vil delta, før den drar videre til Porsgrunn den 16. november, Ørlandet kulturhus 17. november, og Cinemateket i Trondheim den 22. november.

Bor du i, eller i nærheten av en av de aktuelle byene? Møt opp og se høstens viktigste kinofilm. Følg også filmen på facebook: https://www.facebook.com/Kongoveteranene

* Hamar kino 24. okt. kl. 18:00: https://www.hamarkino.no/incoming/article1499257.ece

* Oslo: 8. november. Lukket visning for medlemmer av veteranforeningen SIOPS.

* Fredrikstad kino 13. nov. klokkeslett ikke satt.

* Porsgrunn kino Charlie: 16. nov. kl. 19:00.

* Ørlandet kultursenter 17. nov. klokkeslett ikke satt.

* Trondheim (Cinemateket): 22. nov. kl. 19:00: https://cinemateket-trondheim.no/2022-host/kongoveteranene/